DOPUNSKI IZBORI

‘Sakrio ključeve da ne možemo glasati’

Izbori su se održali na alternativnim lokacijama, u dvjema obiteljskim kućama

KNIN/CIVLJANE - Dopunske izbore za zamjenika općinskih načelnika, gradonačelnika i župana iz srpske manjinske zajednice u Šibensko-kninskoj županiji obilježio je incident u općini Civljane.

Naišli na zatvorena vrata

Aktualni načelnik općine Ante Gutić "sakrio je ključeve zgrade općine" i tako biračima onemogućio pristup glasovanju. Očitu opstrukciju izbora općinsko povjerenstvo spoznalo je još u subotu kada su u zgradi Općine namjeravali prirediti biračko mjesto, ali su vrata bila zatvorena.

Bez komentara Gutića

- Gutić je rekao telefonski da je u Zagrebu u bolnici na liječenju i da ga nije briga za izbore i da ih, što se njega tiče, neće biti - kaže Silvana Duvančić-Barić, predsjednica općinskog izbornog povjerenstva Civljane.

- Riječ je o bahatom i neodgovornom ponašanju načelnika koji se ponaša kao šerif i na sve načine se upregao da se izbori ne održe - dodala je.

Biralište su premjestili u dvije obiteljske kuće, Save Četnika i Ilije Kneževića, a birače su svojim autima besplatno cijeli dan vozili na glasanje. Komentar načelnika Ante Gutića nismo dobili jer mu je mobitel bio stalno isključen. Pripadnici srpske nacionalne manjine birali su zamjenika župana između dva kandidata, Mirka Raškovića (SDSS) i Đure Rusića (DSP).

Izbori legalni na drugoj lokaciji

- Problem glasovanja u Civljanima riješili smo tako da smo povjerenstvu, nakon što smo iscrpili sve zakonske i norme u komunikaciji s mjerodavnima iz Općine, sugerirali pronalazak alternativnih biračkih mjesta, čime je legalno konzumirano demokratsko pravo izbora - kazao je Sanibor Vuletin, predsjednik županijskog izbornog povje- renstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 19:37