VAN PAMETI

BRUTALNA NEPRAVDA ISLAMSKE DRŽAVE Militanti IS-a smaknuli kandidatkinje na parlamentarnim izborima

 Facebook / Facebook

Nema kraja vijestima o zločinima u ime Islamske države (IS), počinjenima na okupiranom teritoriju Iraka i Sirije.

U iračkom Mosulu, najvećem gradu u rukama militanata IS-a, pogubljene su dvije bivše kandidatkinje na iračkim parlamentarnim izborima, održanima u travnju.

'Pripadnici IS-a smaknuli su bivše kandidatkinje nakon što ih je šerijatski sud osudio na smrt', javlja Saad Mamuzin, predsjednik ogranka Kurdske demokratske stranke za područje Mosula.

'Jedna od ubijenih, Ali Jarjis, kandidirala se na Watanya listi dok je druga, Miran Ghazi, bila kandidatkinja na Arapskoj listi.'

Mamuzin kaže kako su se obje žene prije tri mjeseca 'pokajale' u džamiji kako bi sačuvale živote, ali to im nije pomoglo. Islamski sudac poništio je njihovo pokajanje, dao ih uhapsiti i osudio na smrt.

Jednako tragične vijesti dolaze i iz susjedne Sirije. Tamo je skupina militanata u odorama IS-a na smrt kamenovala dvojicu muškaraca, optuženih zbog homoseksualnosti.

Jedan je 20-godišnji muškarac kamenovan na istoku Sirije, nakon što su militanti, navodno, na njegovom mobitelu pronašli snimke na kojima 'prakticira nepristojne radnje s drugim muškarcima'.

U odvojenom incidentu, na jednak je način ubijen 18-godišnjak kojeg su bez ikakvog dokaza optužili za homoseksualnost.

Aktivisti na društvenim mrežama tvrde da su se ubijeni mladići suprotstavili filozofiji Islamske države i da su zbog toga ubijeni. Optužbe za homoseksualizam bile su samo izgovor za njihovo uklanjanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 01:07