NEMA JE U HRVATSKOJ

Francuska: Mljevena govedina zaražena bakterijom E.coli? Petero djece završilo u bolnici

Mljevena govedina dolazi iz tvrtke sa sjevera Francuske pa se ne povezuje s bolešću u Njemačkoj, no svi sumnjivi proizvodi povučeni su iz prodaje
 AFP

Šestero djece iz francuskog grada Lillea završilo u bolnici gdje je utvrđeno da boluju od bakterije koja sije strah u Njemačkoj i od koje je umrlo već 38 ljudi. Jedno je dijete ubrzo pušteno kući.

Nadležni organi u Francuskoj posumnjali su da je duboko smrznuti proizvod od mljevenog mesa pod nazivom "Steak Haches", koji se prodaje u trgovačkom lancu Lidl, mogući uzročnik oboljenja izazvanih bakterijom E. Coli kod više osoba u sjevernoj Francuskoj.

AFP navodi kako se mljevena govedina koju su navodno djeca konzumirala pod imenom "Steak Country" prodaje u Lidlu, a dolazi iz tvrtke sa sjevera Francuske pa se ne povezuje s bolešću u Njemačkoj. Svi sumnjivi proizvodi povučeni su iz prodaje, prenose svjetski mediji.

- Proizvod francuskog proizvođača SEB iz Saint Diziera niti u jednom trenutku nije bio u prodaji u Lidl trgovinama u Hrvatskoj, - potvrdili su iz Lidla Hrvatska, iz kojeg na taj način žele otkloniti bilo kakve sumnje i strahove za hrvatske potrošače.

U Lidlu kažu kako trenutno nema jasnih indicija da je proizvod francuskog proizvođača stvarni uzročnik E. Coli infekcije. Kod ovog proizvoda radi se o pakiranju sa 10 duboko smrznutih kosanih odrezaka francuskog proizvođača SEB iz Saint Diziera, sa oznakom "10 kosanih odrezaka, 100% čista smrznuta govedina".

Dobavljač SEB isporučio je ovaj proizvod u više trgovina prehrambenim proizvodima u Francuskoj, kažu u Lidlu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 17:14