OPASNO VRIJEME

Oluja praćena tučom u Sloveniji čupala krovove sa stambenih zgrada i rušila drveće, ceste su pune vode...

Prema prognozama Agencije za okoliš Republike Slovenije, pljuskova i nevremena bit će još ponegdje, osobito u sjevernom dijelu zemlje

Nevrijeme u Sloveniji

 Screenshot/FACEBOOK

Nad Slovenijom su se u nedjelju poslijepodne razvile dvije jake olujne ćelije, koje su donijele tuču, jake udare vjetra i pljuskove. Jedna od njih prešla je preko Ljubljane u smjeru Domžala, a druga je zahvatila Trebnje i okolicu.

U nekim dijelovima Slovenije nevrijeme je otežavalo promet i smanjivalo vidljivost na cestama, a iz tamošnjeg prometno-informativnog centra upozoravaju na oprez zbog velike količine vode na prometnicama.

Prema prognozama Agencije za okoliš Republike Slovenije, pljuskova i nevremena bit će još ponegdje, osobito u sjevernom dijelu zemlje, prenosi portal 24ur.

Na području Ljubljane i Trebnja oluja je čupala krovove sa stambenih zgrada pa su morali intervenirati vatrogasci, koji su krovište prekrili novim crijepom. Za njih je bilo posla i na Celovškoj cesti i Griču u Ljubljani, gdje su uklanjali grane koje su zbog jakog vjetra pale na cestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 16:30