GAF SVIH GAFOVA

Ovako je Biden predstavio Zelenskog: ‘Dame i gospodo, predsjednik Putin!‘ Ni reakcija Zelenskog ni dvorane ne da se opisati...

U najgorem trenutku za američkog predsjednika...

Joe Biden i Volodimir Zelenski

 /Screenshot X

Američki predsjednik Joe Biden tijekom završne ceremonije NATO summita predstavio je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog kao "predsjednika Putina". Sve se događa u jeku neviđenog pritiska na američkog predsjednika da odustane od utrke za novi mandat, a zbog sve očitijih kognitivnihh problema.

"Dame i gospodo, predsjednik Putin", rekao je Biden i pomaknuo se u stranu da oslobodi mjesto za govornicu Volodimiru Zelenskom čija se reakcija ne da ni opisati.

Shvativši svoju grešku, Biden se ispravio i rekao: "Predsjednik Putin! Pobijedit ćemo predsjednika Putina. Predsjednik Zelenski. Tako sam fokusiran na pobjeđivanje Putina. Moramo se brinuti o tome. U svakom slučaju, gospodine predsjedniče..."

"Bolji sam," rekao je Zelenski, rukujući se s američkim predsjednikom.

"Vi ste puno bolji," uzvratio je Biden.

Kako navodi Guardian, Bidenov lapsus izazvao je brojne uzdahe u dvorani.

Ovo verbalno spoticanje za Bidena dolazi u najgorem mogućem trenutku. Niti par sati ranije neki od njegovih najbližih saveznika zaključili su da su njegove šanse za pobjedu na izborima u SAD-u ravne nuli, piše Sky News.

Kako tvrdi NBC News, Demokratska stranka "u tišini procjenjuje održivost kandidature potpredsjednice Kamale Harris."

Podsjećamo, Joe Biden se tijekom posljednja dva tjedna, a nakon katastrofalne debate protiv Donalda Trumpa, suočio s bujicom pitanja o svojim mentalnim sposobnostima. Bijela kuća također je bila prisiljena zanijekati da se liječi od Parkinsonove bolesti nakon što je u javnost procurilo izvješće da ga je u više navrata posjećivao neurolog specijalist.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. srpanj 2024 01:53