ŽESTOK NAPAD

VIDEO Ukrajinski udar na ruski Brjansk, snimke bilježe neprekidne detonacije: ‘Gađaju najsmrtonosnije rusko oružje!‘

Video snimke koje kruže internetom prikazuju požare i eksplozije u blizini Karačeva

Napad na skladište oružja u Rusiji/Arhivska fotografija

 Epn/newscom/newscom/profimedia/Epn/newscom/newscom/profimedia

Skladište streljiva u ruskoj regiji Brjansk, za koje se vjeruje da sadrži oružje iz Sjeverne Koreje, zajedno s navođenim bombama i topničkim granatama, navodno je pogođeno u napadu bespilotne letjelice rano ujutro. Andrij Kovalenko, voditelj Centra za suzbijanje dezinformacija u ukrajinskom Vijeću za nacionalnu sigurnost, potvrdio je događaj na Telegramu.

Kijev redovito gađa rusku infrastrukturu dronovima. Prema Kovalenku, cilj napada bio je 67. arsenal GRAU (Glavna uprava za rakete i topništvo), koji se nalazi u blizini grada Karačeva, oko 114 kilometara od ukrajinske granice, kako prenosi Kyiv Post.

Video snimke koje kruže internetom prikazuju požare i eksplozije u blizini Karačeva, koje su vjerojatno nastale kao rezultat udara drona na skladište. Ruski mediji podijelili su snimke bljeskova i neprekidnih detonacija.

Rusko ministarstvo obrane također je izvijestilo da su tijekom noći snage protuzračne obrane oborile 47 ukrajinskih bespilotnih letjelica, pri čemu su 24 presretnute iznad regije Brjansk. Guverner regije Aleksander Bogomaz nije izvijestio o žrtvama ili većoj šteti na terenu.

Incident je uslijedio nakon sličnih napada u rujnu kada su ukrajinske snage napale velika skladišta streljiva u ruskim regijama Tver i Krasnodar.

Dana 21. rujna, Oružane snage Ukrajine priopćile su da su pogodile skladište u blizini grada Tihoreck u Krasnodaru, istaknuvši da se radi o jednoj od "tri najveće baze za skladištenje streljiva" u Moskvi, važnoj za logistiku ruske vojske u invaziju na Ukrajinu. Također je rečeno da je pogođen arsenal u selu Oktjabrski u regiji Tver, što je rezultiralo "požarom i detonacijom".

Video snimke na društvenim mrežama prikazuju golemu eksploziju u mraku, koja je isprva nalikovala vatrometu prije glasne eksplozije, dok izvješća korisnika interneta govore o pogođenom skladištu streljiva.

Prije toga, 18. rujna, ukrajinski kamikaza dron pogodio je skladište streljiva Toropec u ruskoj regiji Tver, a vjeruje se da se radi o dalekometnom napadu u kojem je Kijev napravio najveću štetu u 30 mjeseci rata te je vjerojatno najrazorniji zračni udar koji je ikad pogodio rusko tlo, uključujući doba Drugog svjetskog rata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. listopad 2024 10:43