HOROR U GAZI

Više od 100 ljudi navodno ubijeno u napadu na školu, požar guta tijela ispod ruševina: ‘Ovo je masakr!‘; IDF: ‘Bili smo precizni!‘

Prije udara poduzeti su brojni koraci kako bi se smanjio rizik od ozljeđivanja civila, tvrde Izraelci

BBC javlja da nije u mogućnosti nezavisno provjeriti brojke o stradalima

 /Profimedia

Više od 100 Palestinaca je ubijeno, a deseci su ranjeni u izraelskom napadu na školu u Gazi koja je pružala utočište raseljenim osobama, objavila je u subotu službena palestinska novinska agencija, dok je izraelska vojska poručila da je pogodila zapovjedni centar Hamasa.

"Izraelski napadi su bili usmjereni na raseljene ljude dok su obavljali molitvu u zoru, što je dovelo do brzog rasta broja žrtava", objavio je ured za medije vlade Gaze, kojim upravlja Hamas.

S druge strane, izraelska je vojska u priopćenju poručila da su njene zračne snage "napale zapovjedni i kontrolni centar koji je služio kao skrovište za Hamasove teroriste i zapovjednike".

"IAF je precizno pogodio Hamasove teroriste koji su djelovali unutar Hamasovog zapovjednog i kontrolnog centra ugrađenog u školu Al-Taba‘een i smještenog uz džamiju u Daraj Tuffahu, koja služi kao sklonište za stanovnike grada Gaze", navodi se u priopćenju.

"Prije udara poduzeti su brojni koraci kako bi se smanjio rizik od ozljeđivanja civila, uključujući korištenje preciznog streljiva, zračni nadzor i obavještajne podatke", zaključuje se u priopćenju izraelske vojske.

BBC piše da nisu u mogućnosti neovisno provjeriti brojke o kojima se govori.

"Broj mrtvih sada je između 90 i 100, a ima još desetaka ranjenih", prenosi BBC riječi Mahmuda Bassala, glasnogovornika Agencije za civilnu obrane Gaze koju kontrolira Hamas.

Mahmud Bassal, kojeg prenosi i AFP, ranije je na Telegramu prizor napada u okrugu Daraj opisao kao "užasan masakr", rekavši da ekipe pokušavaju iskontrolirati i nastali požar kako bi ranjene spasili i izvukli tijela iz ruševina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. kolovoz 2024 14:37