‘KAPITULIRAJTE!‘

Zastrašujuće poruke ruskog propagandista, napad na dječju bolnicu bio je dio Putinovog plana: ‘Tamo su ne-ljudi...‘

Od stavova ruskog proratnog propagandista Andrej Perla normalnoj se osobi diže kosa na glavi i okreće želudac

Raketiranje dječje bolnice Ohmadit

 Roman Pilipey/Afp

Savjetnik ukrajinskom ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko objavio je na svojem profilu na društvenoj mreži X nekoliko po njemu ključnih momenata iz članka za koji tvrdi da ga je u jednom ruskom mediju objavio ruski prokremaljski i proratni propagandist Andrej Perla.

Članak, kako navodi Geraščenko, objavljen je pod naslovom "Dječja bolnica u Kijevu nije bio nesretan slučaj. Vrijeme je da to prepoznamo i prestanemo se bojati". Radi se dakako o nedavnom divljačkom ruskom raketiranju velike dječje bolnice Ohmadit u Kijevu, gdje su poginule dvije osobe, a više desetaka je ranjeno.

Geraščenko je naveo nekoliko nepojmljivo okrutnih, nečovječnih i anticivilazicijskih citata, za koje tvrdi da su preuzeti iz članka ruskog propagandista.

- "Moramo uzeti u obzir - jednostavno i zastrašujuće: Tamo nema ljudi. Niti jedne osobe. Naše rakete ne ubijaju ljude. Tamo nema niti jedne osobe. Tamo su ne-ljudi".

- "Ako to ne prihvatimo kao datost, ako sebi ne zabranimo da ih smatramo ljudima, da ih sažalijevamo, spašavamo - sami ćemo oslabiti".

- "Dakle - jednostavno i strašno - ali ne smijemo se pravdati za udar na dječju bolnicu. Moramo reći: Želite li da ovo prestane? Odustanite. Kapitulirajte. A onda vas, možda, poštedimo".

- "Možda je vrijeme da se složimo da s one strane Dnjepra nema civilnog stanovništva? I da njihove gradove pretvorimo u ‘Gazu‘ - s jednostavnim i jasnim ciljem da spasimo našu djecu od smrti".

Geraščenko, koji redovito na X-u objavljuje razne novosti o ratu u Ukrajini, potom je iznio i neka svoja razmišljanja. "Jedino što Rusija razumije i prihvaća je moć. Kad osjeti slabost, postaje jača i vjeruje da se može izvući sa svime. Kao što sam već rekao, udar na dječju bolnicu bio je namjeran i smišljen ratni zločin. Bila je to poruka: Rusija je jača od NATO-a. Putin je u to uvjeren, a ovaj je tjedan još ojačao to njegovo uvjerenje. Ukrajinske oružane snage stoje između globalnog poretka i globalnog kolapsa. Putin vjeruje da je nezaustavljiv. Može li mu Zapad dokazati da nije u pravu?", zaključio je Geraščenko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. srpanj 2024 23:20