Kada smo nedavno u društvu obitelji i prijatelja radili božićne kekse, saznali smo za trik koji nam je u potpunosti promijenio način na koji od tada zamrzavamo tijesto. Naime, na društvenim smo mrežama u pravom trenutku naišli na video u kojem je prikazan jednostavan način zamrzavanja tijesta za kekse za koji je potrebna samo vrećica sa zip zatvaračem i slamčica.
"Ovo sam naučila od ekipe iz Broma Bakery i u potpunosti me oduševilo", rekla je kreatorica sadržaja koja je video snimila.
Dakle, da biste najjednostavnije vakuumirali tijesto za kekse u porcijama spreminim za pečenje, rasporedite ih u vrećicu i između njih ostavite malo razmaka. U kut vrećice na dijelu gdje se zatvara stavite slamčicu, a zatim vrećicu zatvorite gotovo do kraja, do slamčice, pa uvucite zrak u dva navrata kako ga više ne bi bilo u vrećici. Brzinski izvadite slamčicu i zatvorite vrećicu i keksi su spremni za zamrzavanje. Nakon toga, jednostavno ih vadite po potrebi, pustite kratko na sobnoj temperaturi pa, dok su još stisnuti i hladni, ubacite na pečenje.
Smrzavanjem ćete dobiti kekse koji su hrskavi izvana, a mekani i sočni iznutra, a spremanjem na ovaj način neće vam zauzeti previše mjesta u zamrzivaču i tijesto neće povući mirise ostale hrane. Također, dobro je dodati, da biste dobili lijepe kuglice, oblikujte ih žlicom za sladoled. Tako će sve biti iste, što će vam kasnije uvelike olakšati pečenje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....