TU SE RAĐA PRŠUT

Bili smo u pršutani svjetskog glasa: ‘Mislite da je to samo usoljeni svinjski but? A ne...‘

 Carlo Dall’Ava
 Marko Miscevic/Cropix
‘Feta pršuta San Daniele mora na dijelu krtog biti svijetla, ružičasta, a masni dio mora biti bijel kao snijeg‘

Pomirišite! Udahnite samo. E, to je taj miris po kojem se prepoznaje vrhunski pršut. To je amazing! Sva tajna je u mirisu, priča nam svojim nevještim engleskim, ali s iznimnom strašću 56-godišnji Carlo Dall'Ava dok ulazimo u njegovo carstvo pršuta u San Danieleu. Malo selo u talijanskoj sjevernoj regiji Friuli-Venezia Giulia dom je jednog od najluksuznijih i najfinijih svjetskih pršuta.

Kombinacija opojnog zraka s planina i Jadranskog mora područje San Daniele oduvijek čini savršenim mjestom za dozrijevanje pršuta. U komorama koje imitiraju idealne uvjete za proizvodnju ovog prestižnog proizvoda leži ni manje, ni više nego 65 tisuća pršuta. Da, to je taj miris. Kad te zapuhne 65 tisuća mirisnih usoljenih svinjskih nogica.

"Amazing,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 21:31