Uz sive oblake koji su se ovih dana nadvili nad nama, sve o čemu razmišljamo su kremasta, utješna jela koja će nam podići raspoloženje. Tu na scenu stupaju jednostavne tjestenine za koje nam ne treba previše sastojaka, ma čak nije potreban ni odlazak do trgovine, već uglavnom sve sastojke imamo kod kuće. Ako nam nešto i nedostaje, vrlo lako zamijenit ćemo drugom, barem približno istom namirnicom. U nastavku ostavljamo naše favorite kojima se i sami s vremena na vrijeme volimo vratiti, a vi odlučite biste li se danas radije počastili slasnom tjesteninom s kobasicom i tikvicama, onom s umakom od superbrzog pesta ili su vas već na prvi pogled osvojile sjajne zelene tagliatelle s kozicama.
KREMASTA TJESTENINA S KOBASICOM OD KOJE CURE SLINE
Napravili smo tjesteninu po receptu Mate Jankovića i oduševili se. Kremasta, s kobasicom, rajčicama i tikvicama, pun je pogodak za ručak radnim danom, ali i vikendom.
Sve što vam za pripremu ovog jela treba vjerojatno već imate u smočnici. Tjesteninu ubacite u lonac, smiksajte umak i ručak je već gotov!
Osim što kod pripreme ovog jela nećete potrošiti previše novaca, uvijek ga možete prilagoditi po samo svom ukusu i sastojcima koje imate u hladnjaku.
SPAGHETTI ALLA CHITARRA S POVRĆEM I PESTOM OD BOSILJKA
Recept za tjesteninu dolazi iz regije Abruzzo, za pesto iz Ligurije, a ovo fantastično jelo je pak skuhano u kuhinji Saše Frida.
BRZI PESTO, A NIJE OD BOSILJKA!
Imate višak peršina? Nema problema. Napravite ovaj prejednostavan pesto i spojite ga s tjesteninom, za pripremu će vam trebati tek 15-ak minuta.
Ako ste jedva dočekali prve rajčice na tržnici i u vrtu, imamo recept za jelo koje će vas osvojiti na prvi zalogaj. Brza i jednostavan šalša s tjesteninom recept je koji danas želite isprobati.
Ovakvom kremastom ručku zbilja je teško odoljeti, a najbolje od svega, za pripremu vam neće trebati baš nikakvi posebni sastojci.
ZELENE TAGLIATELLE S KOZICAMA I PESTOM
Od sada nadalje tjesteninu s kozicama radit ćete samo po ovom receptu koji nam je ustupila Nastasja Chiara Petrić.
BRZ I JEDNOSTAVAN UMAK OD PATLIDŽANA
U slučaju da ste naletjeli i na pokoji patlidžan, razmislite o pripremi ove kremaste tjestenine koju će obožavati čak i najmlađi.
TJESTENINA SA ŠAMPINJONIMA I BUKOVAČAMA
Svratite do trgovine po pakiranje šampinjona i od njih napravite ovaj kremasti umak za prste polizati.