Ritam scene

Napokon je otvoren Kiyomi, novi hram azijske kuhinje iza kojeg stoje dva poznata zagrebačka ugostitelja

Dim sum i robata čine osnovu ponude ovog atraktivno uređenog restorana

Usred prave zagrebačke restoranske suše, uzrokovane egzodusom Zagrepčana i kolektivnim odmorima brojnih ugostitelja, otvara se novi hram azijske kuhinje u samom srcu grada. Na adresi Gajeva 10, u atriju Zagrebačkog kazališta mladih i to u prostoru nekadašnjeg Hard Rock Caffea, odnosno restorana Brewbites, u 18 sati večeras se otvara Kiyomi, novi projekt uspješnog zagrebačkog restoratera Davora Bienenfelda, cijenjenog chefa Vida Nikolića i njihova partnera Ivana Gotovca.

Kada se sve zbroji i oduzme, Bienenfeld i Nikolić imaju golemo iskustvo s azijskim restoranima - nakon Timea u Amruševoj, Bienefeld je otvorio uspješnu Izakayju, a Nikolić se, nakon suradnje sa SOI-jem, odvojio i otvorio TORI Street food u Španskom, a zatim nedavno i u Trnju. Pritom Kiyomi nije prvi zajednički pothvat Bienefelda i Nikolića - u Petrinjskoj još od 2022. godine uspješno posluje ramen bar Torikaya, kojeg podjednako posjećuju domaći gosti, kao i sve brojniji turisti.

Kao što je Torikaya posvećena ramenu, tako je novootvoreni Kiyomi posvećen dim sumu i robati, japanskom roštilju na drveni ugljen. Nikolić, koji već godinama istražuje Aziju, nedavno se usavršavao u Singapuru u kulinarskoj školi Palate Sensations, pod vodstvom Lorete Quitoles. Upravo zato ponudu čine brojne inačice dim suma i jela od parenog tijesta, koja možete kušati u sklopu degustacijskog menija (30 eura po osobi), ali i pojedinačno. Želite li isprobati više različitih vrsta jela, tu je i TORIKO‘s degustacijski meni za koji ćete izdvojiti 50 eura po osobi.

Za kartu koktela bili su zaduženi Ivan Leko, vlasnik popularnog Express Bara u Petrinjskoj te Karlo Ferenčak, koji sada vodi Urania Bar na zagrebačkom Kvatriću, a nekada je bio glavni barmen Noela.

Atraktivno uređen Kiyomi u Gajevoj može primiti 85 gostiju, a već prima rezervacije. Radit će od ponedjeljka do četvrtka od 18 do 23 sata, petkom i subotom od 18 sati pa do ponoći te će nedjeljom biti zatvoren. Više informacija potražite na službenim stranicama restorana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 07:03