OVO MORATE VIDJETI

Danny Trejo, Snoop Dogg i ekipa, nikad ne biste rekli, ali ovi poznati napisali su kuharice

Ne biste vjerovali, ali Danny Trejo, Freddie Prinze Jr. i Jesse Tyler Ferguson iz "Moderne obitelji" zapravo su prilično dobri kuhari

Obožavamo dobre kuharice i kupujemo ih često, a hoće li se neki naslov naći u našoj košarici najčešće određujemo prema tematici, nešto rjeđe prema autorima, a samo ponekad spremni smo karticu provući i kako bismo se nagradili kakvom zabavnom kuharicom inspiriranom, primjerice, omiljenom serijom ili filmom. U našoj se kolekciji, među ozbiljnijim naslovima, tako može pronaći i službena The Office kuharica ili ona koju je napisao Snoop Dog, zabavni primjerci kakve često volimo pokloniti i dragim ljudima, ujedno i fanovima pojedinih zvijezda. Inspirirani upravo time, ovih smo se dana bacili na pretraživanje interneta te sasvim slučajno otkrili kako su se u pisanju recepata okušale i neke zvijezde koje nikada ne bismo povezali s kuhanjem.

Među najzabavnijim otkrićima nam je i činjenica da je čak dvije kuharice napisao glumac Danny Trejo, inače najpoznatiji po filmu "Mačeta". Prva nosi naziv "Trejo‘s Tacos: Recipes and Stories from L.A.: A Cookbook" (koju smo pronašli ovdje po cijeni od 24,99 eura), dok je druga posvećena koktelima i bezalkoholnim napicima i nosi naziv "Trejo‘s Cantina: Cocktails, Snacks & Amazing Non-Alcoholic Drinks from the Heart of Hollywood". S naslovnica obje kuharice smiješi se upravo Trejo pa vjerujemo kako bi ovo mogao biti dobar poklon za ljubitelje ranije spomenutog filma te lika i djela poznatog glumca.

image
@officialdannytrejo Instagram/

Svoju zbirku recepata objavila je i glumica Reese Witherspoon. Nosi naziv "Whiskey in a Teacup" i zapravo spaja savjete, životne priče i recepte koje glumica rado koristi i u svojoj kuhinji. Ne smijemo zaboraviti niti Gwyneth Paltrow, koja je, osim po ulogama u filmovima kao što su "Iron Man" i "Talentirani gospodin Ripley", poznata i po svom, na trenutke pomalo kontroverznom brendu Goop. Paltrow je autorica čak sedam različitih knjiga i kuharica, od kojih su "My Father‘s Daughter" i "It‘s All Good" proglašene New York Timesovim best-sellerima. Naručiti ih možete ovdje.

image
Michael Tran/Afp

Kako smo već spomenuli, kuharicu je napisao i slavni Snoop Dogg. Nosi naziv "From Crook to Cook", a zanimljivo je spomenuti i kako se Snoop u kulinarstvu pronašao nakon što se sprijateljio s tv kuharicom Marthom Stewart te je s njom imao čak i kulinarski show "Martha & Snoop‘s Potluck Party Challenge".

image
Ronald Martinez/Getty Images Via Afp

Jedno od većih iznenađenja je i kuharica Jesseja Tylera Fergusona, najpoznatijeg po ulozi Michella Pritchetta u seriji "Moderna obitelj". On je, zajedno s prijateljicom Julie Tanous, inače kreatoricom recepata, napisao kuharicu "Food Between Friends", a nabaviti je možete ovdje po cijeni od 27,69 eura. Osim njega, kuhanju se posljednjih godina posvetio i Freddie Prinze Jr., poznat po ulogama u filmovima "Ona je sve to", "Znam što si radila prošlog ljeta" i "Scooby-Doo". Napisao je tako kuharicu "Back to the Kitchen: 75 Delicious, Real Recipes (& True Stories) from a Food-Obsessed Actor", a kako kažu oni bliski poznatom glumcu, pa čak i njegova supruga Sarah Michelle Gellar, Freddie je izvanredan kuhar koji je od majke naslijedio ljubav prema kuhanju i priprema sjajne tacose, pogačice s umakom i druga, svakodnevna, jednostavna, ali ukusna jela. Njegovu kuharicu pronašli smo na stranici Wordery po cijeni od 27,99 eura.

image
Image Press Agency/nurphoto/shutterstock/Image Press Agency/nurphoto/shutterstock
image
@realfreddieprinze Instagram/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 10:07