ŠTO GLEDAMO?

Gostovanje Tibora Valinčića u Masterchefu bilo je jedno od najboljih koje smo gledali posljednjih sezona

Glavni chef Dubravkinog puta pokazao je znanje i profesionalnost, ali i puno više od toga...

Emisija kulinarskog showa Masterchef Hrvatska emitirana ovog ponedjeljka, 16. prosinca, u kojoj je gostovao chef Tibor Valinčić bila je jedna od najboljih, ne samo ove sezone, već i nekoliko posljednjih. Valinčić je chef koji je radio u restoranima s tri Michelinove zvjezdice, a Dubravkin put, restoran u kojem je danas chef kuhinje, ove je godine nagrađen jednom Michelinovom zvjezdicom. Tibor Valinčić, dakle, ima se čime pohvaliti, a ipak je, u svom gostovanju u epizodi Masterchefa, pokazao skromnost i prizemljenost kakva se, jednom kada vas na televiziji, kao dio vrlo gledanog programa, najave kao čovjeka s toliko postignuća, vrlo lako nestane.

Valinčić je, uz to, pokazao visok nivo profesionalnosti, u niti jednom trenutku kandidate s kojima je kuhao nije gledao svisoka, a budući da su kandidati u stres testu kuhali usporedno s njim, uz njegove instrukcije, prema svakom od njih i u svakom trenutku odnosio se s poštovanjem. Sam Valinčić napomenuo je kako je uz prijašnje sezone Masterchefa zavolio kuhanje i maštao da se u jednoj epizodi kao gostujući chef pojavi i sam, što je, vjerujemo, i kandidatima koji se ovim poslom žele ozbiljno baviti, dalo dodatan smisao i vjetar u leđa.

image
Tomislav Krišto/Cropix

Iako će dugogodišnji ljubitelji Masterchefa reći kako je ova sezona nešto slabija, sa smanjenim fokusom na kuhanje, epizoda u kojoj je nastupio Valinčić bila je kvalitetnija i do izražaja su došli njegovo znanje i kompetencija, kao i sposobnosti kandidata, bez nepotrebne drame.

Osim njega, odličan nastup imali su i Matija Pavlic, koji trenutačno radi kao chef konzultant, a iskustvo je stjecao u kuhinjama uz Matiju Bogdana te stažirao i u londonskom The Ledburyju (tri Michelinove zvjezdice), te Aleksandar Kerekeš iz novootvorenog hotela Isolano na Cresu. Oba chefa pokazala su veliko znanje, barem u manjoj mjeri približili kandidatima kako dinamično može izgledati rad u kuhinji te koliko je promišljanja potrebno da bi se stvorilo samo jedno jelo. Upravo su ta gostovanja jedna od najsvjetlijih točaka ovogodišnjeg Masterchefa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. prosinac 2024 13:52