Osječanina Alena Radanovića, višestruko nagrađivanog pizza majstora, ove je godine u Napulju APN (Associazione Pizzaiuoli Napoletani) proglasio najboljim pizzaiolom u kategoriji Pizza di Stagione. Radanović, koji je obranio svjetsko zlato u disciplini u kojoj pretežno dominiraju Talijani, u Osijek je donio dašak Napulja otvorivši Novi saloon, pizzeriju gdje nam je pripremio šumom inspiriranu pizzu.
“Divljina na tanjuru” pizza je koju je osmislio kako bi spojio meso divljači s napuljskim načinom pripreme pizze. Na tijesto prije pečenja stavlja pire od rajčice, malo mozzarelle i timijana.
Kad je pizza pečena, dodaje carpaccio od jelena, grana padano, rukolu, domaći džem od šumskog voća te grilane vrganje za potpuni doživljaj slavonske šume.
Kod prave napuljske pizze vrlo ja važno paziti na detalje. Stoga ovaj osječki pizzaiolo koristi brašno tip 0 ili 00, mozzarellu buffalu kao i rajčice San Marzano. Uzgaja i vlastiti kvasac te pazi da tijesto nikad nije deblje od 3 milimetra, baš onako kako to rade vrhunski majstori u Napulju. Odnedavno, u osječkom Bocconcinu priprema Radanović još nekoliko noviteta, a koji su nas se posebno dojmili, čitajte ovdje.
U prodaji je novi broj magazina Dobra hrana! Šuma na tanjuru otvorila je mnoštvo tema, zanimljivih sugovornika, maštovitih recepata i preporuka... Dino Galvagno, Petra Jelenić, Ana Roš, Ana Morgan, Ana Grgić Tomić i Željka Klemenčić samo su neka od imena koja su uz nas zaslužna za ovaj broj najrespektabilnijeg, najvećeg i najuzbudljivijeg gastronomskog kolekcionarskog izdanja na više od 200 stranica!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....