LCHF: Fine lepinje

Nutricionistica Anita Šupe, diplomirala je prehranu i nutricionizam na geteborškom sveučilištu, a svoja iskustva dijeli putem bloga Istine i laži o hrani. U ovoj je prilici s nama podijelila recept za svoje omiljene fine lepinje.

  • 2 jaja
  • 160 g mljevenih indijskih oraščića
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 1,5 jušna žlica psyllium praška
  • sol
  • prašak za pecivo
  • 100 g ribanog tvrdog sira



Istucite jaja pa dodajte mljevene orahe, vrhnje, psyllium prašak, sol, prašak za pecivo i na kraju ribani sir. Ostavite tijesto da miruje pet minuta. Na limu obloženom papirom za pečenje rasporedite tijesto u pet hrpica pa vlažnim dlanovima oblikujte okrugle lepinje. Pecite u pećnicina na 200 stupnjeva. Kad se lepinje dignu, smanjite temperaturu na 180 stupnjeva i pecite ukupno 30 minuta ili dok ne porumene (ovisno o pećnici).

Želite li od ovog tijesta napraviti pizzu, razvucite ga tanko u jednom komadu na okrugli lim pa ga zapecite pet minuta. Izvadite iz pećnice, nadjenite željenim sastojcima pa pecite još 15 do 20 minuta, po potrebi i duže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. studeni 2024 00:41