DOBRA PREPORUKA

Pizze iz male pizzerije na Knežiji još uvijek su među najboljima koje možete naručiti

Nedavno smo naručili dvije pizze iz Goata i još se jednom uvjerili da malotko radi tako dobru pizzu iz dostave kao ova ekipa

Kada smo u kolovozu 2022. godine pisali o tada novootvorenoj pizzeriji Goat u zagrebačkom kvartu Knežija, vlasnik i pizza majstor Mario Šimunović rekao nam je da ga nije briga hoće li zvučati bahato, ali da smatra kako je upravo njihova pizza najbolja koja se u dostavi može dobiti. Kušali smo je i prije razgovora s njim, a i poslije, i to u nekoliko navrata, i složili se kako bismo Goat pizzu svakako svrstali među najbolje koje smo na kućnu adresu kroz godine naručili.

image
Vedran Peteh/Cropix

Posljednjih mjeseci uzeli smo malu stanku, a onda smo nedavno ponovno poželjeli isprobati što nude pa smo za jednu malu, ali posebnu prigodu odlučili naručiti dvije koje su nam zvučale najbolje - Myka i Gaya. Riječ je o pizzama s umakom od rajčice, mozzarellom fior di late, dimljenim sirom, šampinjonima, panjevčicama, shimeji gljivama, sušenim gljivama i maslinovim uljem te s pestom verde, mozzarellom fior di latte, šampinjonima, pečenim tikvicama, polusušenim rajčicama, maslinama, sušenim gljivama, dehidriranim žumanjkom, bosiljkom i maslinovim uljem. Ova druga kombinacija favorit nam je od samog početka i rado joj se vraćamo.

ZAŠTO JE NJIHOVA PIZZA DUGULJASTA I ŠTO ZNAČI PALA ROMANA?

"Ono što mi radimo ovdje zove se pala romana, to je vrsta pizze koja, za početak, na stol ne dolazi u klasičnom okruglom obliku, već je duguljasta i radi se tako da se najprije oblikuje prstima kako bi se mjehurići stvorili po cijelom tijestu, a ne samo rubovima. Ovdje zapravo i nema rubova i pizza je lagana, prozračna iznutra, hrskava izvana. Tijesto mora odstajati minimalno 48 sati, dodaje se jako malo kvasca i koristi se još samo brašno i sol", ispričao nam je prije dvije godine Šimunović.

Goat trenutno u ponudi ima čak 19 različitih pizza, što nas je na prvu malo zabrinulo, jer ne bismo voljeli da zbog toga pati kvaliteta, ali kada su pizze stigle, bilo nam je jasno da je sve ono s početka teksta i dalje istina. Obje pizze zamirisale su čim smo otvorili kutije, bile su zbilja bogato nadjevene i jedva smo ih čekali isprobati.

image
Lidija Lončarić

Za početak, tijesto na obje pizze bilo je taman dovoljno debelo da ga nema previše, ali da se osjeti, i na rubovima je ostalo fino hrskavo. Myka s gljivama bila je sočna i aromatična, prepuna gljiva, od panjevčica (konzerviranih), preko svježih šampinjona i shimeji gljiva do sušenih i mljevenih lisičica, vrganja i crnih truba. Možete samo zamisliti taj miris!

image
Lidija Lončarić

No pizza Gaya, s tikvicama i polusušenim rajčicama, i dalje je naš favorit i slobodno možemo reći da takvu pizzu ne radi baš nitko osim Goata. Slasna je i zasitna, a istovremeno svježa i, kada pogledamo sastojke, zapravo predstavlja jedan konkretan i pošteni obrok u pizzi. Osim toga, ove dvije pizze podijelili smo na tri zbilja gladne osobe, pošteno se najeli i dio nam je još ostao za poslije.Pizze smo platili 33 eura.

image
Lidija Lončarić

I dalje stojimo pri tome da Goat ima odlične pizze i toplo bismo ih preporučili ako, primjerice, u uredu slavite kakav poseban događaj ili želite počastiti prijatelje dobrom večerom, a baš vam se i ne kuha. Ako vam i koji komad ostane za poslije, kako poručuju iz Goata, ostatke možete podgrijati u pećnici, na 200 stupnjeva na nekoliko minuta, i bit će gotovo kao da je pizza tek pečena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. rujan 2024 20:08