JESEN U RIMU

Pronašli smo jeftine karte za Rim i vraćamo se samo kako bismo uživali u ovoj pizzi, jednoj od najboljih koje smo probali

Povratna karta za Rim može se pronaći već za 50-ak eura, a kada se već nađete tamo, ovo mjesto ne smijete propustiti. Njihove pizze ubrajaju se među najbolje u gradu

Ovih smo dana naletjeli na jeftine avionske karte za Rim i sjetili se putovanja od prije dvije godine, kada smo upravo tamo, u jednom malom opuštenom lokalu, jeli fantastičnu pizzu. Sada samo razmišljamo o tome kako da to što prije ponovimo.

Smješteno u centru Rima, Antico Forno Roscioli mjesto je na kojem ćete, dakle, kušati jednu od najboljih pizza u gradu (a i općenito). Budući da ćete centrom zasigurno prolaziti, posebice ako ste u Rimu po prvi put, ulica u kojoj se nalazi ovaj lokal sigurno će biti dio neke vaše rute, pa je prava šteta ne se zaustaviti i provjeriti što nude. A onda, kada uđete, teško da ćete tako brzo izaći.

image
Lidija Lončarić/
image
Lidija Lončarić/

Sve pizze ovdje prodaju po komadu i izložene su u velikoj staklenoj vitrini, a izbor je zbilja širok. Kada smo prije dvije godine posjetili Antico Forno Roscioli, isprobali smo tako pizzu s patlidžanom i pestom, sa sušenim rajčicama i inćunima i s pršutom, i sve su bile zbilja bogato nadjevene, sočne i slasne.

Tijesto je hrskavo i ima ga, ali u svakom zalogaju osjeti se baš svaki sastojak i jedan komad pizze bio je dovoljan da zasiti jednu gladnu osobu. Koriste najrazličitije sastojke pa ćete, uz klasike kao što su pizza s mortadelom ili njihova poznata bijela pizza, ovdje pronaći i, primjerice, pizzu s krumpirom ili porchettom.

image
Lidija Lončarić/
image
Lidija Lončarić/

Osim pizza, ovdje prodaju i odlične focaccie, ali i kruh i nešto konkretnija jela, sendviče pa čak i mnogima omiljeni tiramisu, maritozze i druge talijanske deserte.

image
Lidija Lončarić/

U Antico Forno Roscioli uglavnom je u svako doba dana gužva i teško je uhvatiti jedan od malobrojnih stolova ispred samog lokala, ali pizzu i ostale slasne zalogaje možete ponijeti i sa sobom pa u njima uživati s nogu ili, još bolje, na nekoj od klupica s koje puca prekrasan pogled na neku od znamenitosti Rima. Odlična pizza s pogledom? Već smo na putu da rezerviramo sjedalo na idućem letu!

Antico Forno Roscioli

Adresa: Via dei Chiavari, 34

Preporuka: ovdje svratite kada ste u blizini Piazze Navona ili Campo de‘ Fiori, trebat će vam samo oko 5 minuta laganog hoda

Više informacija: Instagram

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2024 07:04