Senf ima svoj karakterističan i prepoznatljiv okus, a malo nas ga ne voli. Za vas smo pronašli par načina kako da iskoristite senf u kuhanju.
Dressing za salatu
Nakon maslinova ulja i octa (ili limuna), senf je sljedeća najbolja stvar koju možete stvaiti na salatu. Gustoća senfa povezuje ulje i ocat, a dodatna ljutina je odlična ako pripremate malo gorče salate poput endivije. Mi smo ga stavili u našu omiljenu salatu od krumpira!
Za malo drugačiju majonezu
Majoneza i senf su najbolji prijatelji. Sve što trebate jest dvije žlice senfa umiješati u domaću majonezu!
U gulašima
U hladnim noćima je malo toga bolje od toplog gulaša. Problem je što gulaš često može biti dosadan i uobičajen. Ali ako mu dodate žlicu senfa, dosadno se pretvara u uzbudljivo! Umiješajte ga u ukusan janjeći gulaš.
Marinada
Svima je poznati da senf omekšava meso i daje mu svoju specifičnu aromu. Ako vam je dosadilo koristiti klasične marinade, sljedeći put kad budete pripremali meso na roštilju ili pećnici marinirajte ga u marinadi od senfa, bijelog vina, majčine dušice i češnjaka!
U umacima
Ovo vrijedi za bilo koji umak, ali posebno za umak od pečenja. Deglazirajte protvan u kojemu ste pekli meso s malo vina i umiješajte žlicu ili dvije senfa, vratite ponovno na vatru i pričekajte da se umak zgusne. Više ga nikada nećete raditi na stari način!
Za glaziranje
Na primjer, za glaziranje mrkvi. Uobičajenoj smjesi za glaziranje jednostavno dodajte senf, nećete požaliti!
Za hrskavu koricu
Sve što trebate napraviti jest krušne mrvice pomiješati sa žličicom senfa. Poigrajte se još i sa začinima i dobit ćete najukusniju hrskavu koricu ikad!
Isprobajte recepte u nastavku!
Piletina u senfu sa zapečenim kremastim krumpirom
Svinjski kotleti u umaku od senfa
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....