SAMO DOMAĆE NAMIRNICE

THE BURGER BAR: Prepoznatljiva plavo-bijela kućica na zagrebačkom Velesajmu i Zavrtnici gdje se dnevno proda više od petsto jako dobrih burgera!

 Biljana Blivajs / HANZA MEDIA
Kad imaš vlastiti pogon, lakše ti je provoditi kontrolu kvalitete i eksperimentirati, kaže Rudolf Stipić, vlasnik The Burger bara u kojem rade burgere s mesom iz vlastite mesnice, sami rade sve umake i peku peciva

“Molim vas jedan Philly Cheesesteak! Ajme, nemamo ga više pa znate da ga iza 20 rijetko kada imamo. Prodao se još prije dva sata”, otprilike ovako je najčešće započinjala naša narudžba kad smo se u večernjim satima znali zateći u blizini zagrebačkog Velesajma.

Zagreb, 050919.
Zavrtnica.
Burger bar.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Blivajs / HANZA MEDIA

Naime, na spomenutoj lokaciji obitelj Stipić otvorila je The Burger bar još 2014. i ubrzo se pročuo kako se u ovom nevelikom prostoru jedu jako dobri burgeri. Mali burger jedva da prelazi dvadesetak kuna dok neke od najkompleksnijih nećete platiti više od 45 kuna, što je dokaz da se uz puno truda ipak može napraviti sjajan burger s kvalitetnim sastojcima za prihvatljivu cijenu.

Zagreb, 050919.
Zavrtnica.
Burger bar.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Blivajs / HANZA MEDIA

Trenutno se punom parom pripremaju za nadolazeći Zagreb Burger Fest powered by TABASCO gdje će predstaviti i svoj novi PRIME burger s pljeskavicom veće intermuskularne masnoće koja doprinosi sočnosti. Koriste isključivo meso hrvatskih i slovenskih proizvođača, a koriste dijelove potplećka, rebara i prsa te će spomenutu pljesku iz PRIME-a integrirati u sve njihove burgere.

Zagreb, 050919.
Zavrtnica.
Burger bar.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Blivajs / HANZA MEDIA

“Uvijek smo imali dobro meso i dugogodišnju suradnju sa svojim mesarom, odnosno svoju mesnicu. Ipak, kad imaš vlastiti pogon lakše ti je provoditi kontrolu kvalitete i eksperimentirati, a cijelu priču želimo još malo poboljšati tako da smo uredili novi prostor gdje će nam biti mesnica”, otkrio nam je Rudolf Stipić, vlasnik The Burger bara.

Zagreb, 050919.
Zavrtnica.
Burger bar.
Na fotografiji: Vlasnik Burger bara Rudolf Stipic.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Blivajs / HANZA MEDIA

Sve umake rade sami, a peciva? Peciva su posebna priča. Rudolf je sa svojim prijateljem iz srednje škole koji ujedno ima i pekaru napravio preko 60 zamjesa dok nisu došli do recepture koju koriste i danas. Klasično brioche pecivo bilo im je preteško, a tijesto mora odmarati oko 12 sati što im je bilo neprihvatljivo ako ne žele zamrzavati i imati dnevno svježu robu. Tako su napravili neku svoju varijantu “light brioche” peciva koje ne mora odmarati više od 3 sata, a nekoliko puta dnevno se dovoze u lokale na Zavrtnicu i Velesajam.

Zagreb, 050919.
Zavrtnica.
Burger bar.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Blivajs / HANZA MEDIA

Prodaju između 450 i 600 burgera dnevno, a sve kombinacije složio je sam Rudolf s jasnom vizijom za dalje i o kojoj priča s posebnim žarom. Uskoro pripremaju i otvorenje treće lokacije, nakon čega se više ne planiraju širiti kako bi mogli zadržati kvalitetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. studeni 2024 11:59