Trebat će vam:
1 kg svježih telećih fileka 60 ml alkoholnog octa 3 glavice luka 1 režanj češnjaka 2 mrkve 2 stabljike celera 150 g pršuta 225 g kulena 225 g krvavice 1 žlica slatke paprike mljevene par listića kadulje 3 klinčić 300 g kuhanog graha |
Fileke staviti u vodu s octom i ostaviti 20 minuta te isprati pod hladnom vodom i narezati na trakice. Zatim ih staviti u vodu i kuhati dok ne omekšaju. Vodu baciti. Od kosti pršuta skuhati temeljac (radi arome). Kratko prokuhati u vodi pola sata. Na maslinovom ulju popržiti sitno nasjeckani luk, mrkvu, celer i češnjak. Dodati sitno nakosani kulen, pršut i krvavicu. Kratko propirjati. Dodati fileke i miješati da se fileki zagriju pa podliti temeljcem od kostiju. Probati, posoliti i popapriti (paziti da se ne prezačini - kulen je ljutkast a pršut slan!). Dodati klinčiće i svježu kadulju, te grah. Krčkati lagano 15 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....