Neradni prvi dan u tjednu daje nam mogućnost da se u kuhinji zadržimo nešto dulje pa tako ponedjeljak koristimo za pripremu finog variva od junetine s graškom. Ako vam variva ne ostane i za idući dan, tada pripremite salatu od piletine, a zatim se u srijedu okrenite još jednom dobro poznatom jelu na žlicu - pašta fažolu. Krajem radnog tjedna i dalje uživamo u jelima na žlicu pa su na meniju tako juha od heljde i gljiva i gulaš s lignjama, dok za vikend pripremamo jednostavna, a slasna jela - ljutu pizzu i kobasice s pire krumpirom. Sve recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
Bogato, zasitno, a ako napravite dovoljnu količinu bit će dostatno i za ručak za dva dana. Tjedan, pogađate, započinjemo dobrim varivom. Ovo s junetinom i graškom nije previše komplicirano, a baš lijepo grije izvana, ali i iznutra.
VARIVO S JUNETINOM, GRAŠKOM, MRKVOM I MAHUNAMA
UTORAK
Nastavljamo u nešto laganijem tonu pa tako drugi dan u tjednu, a prvi radni, za ručak radimo jednostavnu salatu od piletine. U slučaju da više volite koristiti sezonske namirnice, sastojke jednostavno prilagodite onome što ste pronašli na tržnici.
SRIJEDA
Dobar stari klasik bez kojeg zima ne prolazi je i pašta fažol. Mnogima je upravo ovo jelo jedno od omiljenih, a baš kao i svako varivo, napraviti se može u većoj količini pa poslužiti i idućeg dana za ručak.
ČETVRTAK
Heljda se odlično slaže s gljivama, a osim što je u toj kombinaciji volimo napraviti kao prilog, odlična će biti i kao juha. Dodajte još malo krumpira i drugo korjenasto povrće, zakuhajte pa poslužite samostalno ili uz krišku kruha.
PETAK
A kakav bi to tjedan jela na žlicu bio da i za petak nismo pripremili jedno pravo morsko. Ovaj gulaš s lignjama okusom je nešto između dobrog brudeta i malo drugačije pašticade i uvijek kada ga napravimo, iz lonca nestaje nevjerojatnom brzinom.
SUBOTA
Nakon toliko jušnih jela, za vikend smo se odlučili počastiti dobrom kućnom pizzom. Ovog puta dodajemo joj piletinu i na jednu krišku pakiramo kompletan obrok.
NEDJELJA
Britanci obožavaju kombinaciju kobasica i pire krumpira, a dodaju joj i jednostavan umak na bazi temeljca. Upravo to je i naš prijedlog za malo drugačiji, opušteniji nedjeljni ručak koji će se provjereno svidjeti svima za stolom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....