400 g pilećih prsa 1 veća mrkva g lavica kineskog kupusa rižni papiri 3 grančice svježeg korijandera 3 mlada luka maćuhice začini po želji umak po želji |
Začinite piletinu po želji i pustite da malo odstoji pa je specite u tavi. Dok se piletina peče, ogulite i usitnite mrkvu na što tanje štapić. Narežite mladi luk na tanke kolutiće, listove kineskog kupusa na tanke trakice, a korijandar usitnite. Pripremite cvijeće koje ćete stavljati u rolice. U dubljoj tavi zagrijte kratko vodu. Kada se malo ohladi, uzmite tvrde listove od riže, kratko ih potopite da omekšaju pa stavite na tanjur. Na papir stavite cvijeće glavicama prema dolje, dodajte meso i povrće po želji. Pazite da ne pretrpate sastojcima. Bočne strane papira savijte prema unutra pa povucite gornju stranu papira kao da ćete složiti omotnicu. Zatvorite rolicu tako što ćete povući donji dio rižinog papira preko smjese i savijenih strana. Poslužite rolice s umakom po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....