Trebat će vam:
1 pakiranje lisnatog tijesta
100 g svježeg sira
3 žlice kiselog vrhnja
1 jaje
3 mlada luka
200 g ostataka mesa od prethodnog dana ili kuhane kobasice
200 g šampinjona
1 vezica peršina
3 grančice timijana
Sol, papar
Maslinovo ulje
Priprema:
Na malo maslinovog ulja stavite timijan i pecite šampinjone koje ste najprije očistili. Pustite da poprime boju i zamirišu pa ih maknite s vatre. Zadnje dvije minute možete dodati i sjeckani mladi luk. U posebnoj posudi pomiješajte svježi sir, vrhnje i jaja, dobro povežite, začinite soli i paprom. U nadjev sa sirom dodajte gljive, mladi luk, sjeckani peršin i ostatke mesa ili kobasicu koju ste skuhali i nasjeckali na manje komade. Lisnato tijesto prebacite u posudu za pečenje i izbodite vilicom. Stavite u pećnicu na 200 stupnjeva i pecite dok ne poprimi boju, a zatim izvadite iz pećnice, dodajte nadjev i vratite na još 30 minuta ili dok cijela pita ne poprimi zlatnu boju. Poslužite uz sezonsku salatu.
RUČAK PONEDJELJKOM
Danas pripremite brzu i slasnu pitu od lisnatog tijesta, povrća i ostataka
Ostatke pečenja od prethodnog dana upakirajte u slasnu pitu, a želite li dodati i novu mesnu komponentu, dobra ideja bit će kobasice
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....