Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 600 g svinjskih špic rebara (lagano sušenih)
- 400 g dimljenog svinjskog karea s kožom
- 400 g kobasice za kuhanje
- 1 kg kiselog zelja
- 1,5 l pilećeg temeljca
- 1 glavica češnjaka
- papar u zrnu, po želji
- lovor, po želji
Priprema
1. korak
Meso blanširajte 15 minuta, a zatim ga izvadite i stavite ga da se kuha oko pola sata u nezasoljenom pilećem temeljcu. U međuvremenu nasjeckajte kiselo zelje i stavite ga u duboku posudu s poklopcem koja može ići u pećnicu. Dodajte začine i mirodije, poslažite po zelju kuhano meso i prelijte sve temeljcem tako da budu prekriveni i zelje i meso. Poklopite i pecite u pećnici 40 min na 160 C. Servirajte ga izravno iz pećnice i poslužite sa senfom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....