600 bakalara 1500 g krumpira papar u zrnu sol 200 ml maslinovog ulja šaka sjeckanog peršina lovorov list 200 ml bijelog vina 4 češnja češnjaka |
Suhi bakalar najprije narežite na manje komade. Prije kuhanja namočite ga u vodu minimalno 24 sata, mijenjajući vodu svaka 4 sata. Tako pripremljen bakalar skuhajte u slanoj vodi s dodatkom lovorovog lista. Kuhajte ga oko 30 minuta. Skuhani bakalar očistite od kože i kostiju i natrgajte meso na manje komade. Meso bakalara se lista, stoga iskoristite tu njegovu prednost. Na dno veće posude za kuhanje stavite na tanke listiće narezano pola količine krumpira. Krumpir malo posolite, polijte maslinovim uljem, dodajte malo češnjaka, par zrna papra i sitno nasjeckanog peršina. Zatim dodajte usitnjeni bakalar i na vrh poslažite preostali krumpir. Dodajte preostalo maslinovo ulje, malo soli, koje zrno papra, lovorov list i nasjeckan peršin. Sve zalijte vodom, dovoljno da se prekriju svi sastojci. Možete odmah dodati i vino i stavite juhu kuhati. Kuha se oko 45 minuta, dok se krumpir ne skuha. Dok se sastojci kuhaju, svakih 10 minuta malo protresite posudu, ali nikako ne miješajte. Kada je jelo kuhano, prije posluživanja možete na vrh dodati još svježe nasjeckanog peršina i češnjaka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....