TJEDNI MENI

Što kuhati ovaj tjedan? Bakalar na njoke, prženi šaran, omiljeni talijanski klasik i punjena patka samo su neke od ideja za blagdanski stol

Od najfinijeg bakalara, preko božićne pečenke pa sve do omiljenih jela iz raznih dijelova svijeta, ovaj tjedan svaki dan donosi gastronomsku čaroliju

Ovaj tjedan za vas smo pripremili sedam recepata koji će vam olakšati planiranje obroka. Od laganog ribljeg obroka za Badnjak do svečanog ručka za Božić, svaki dan donosi nešto ukusno i posebno. Neka vam ovaj tjedan blagdanski stol bude ispunjen ljubavlju i dobrim okusima!

PONEDJELJAK

Ove sočne mesne okruglice u aromatičnom umaku od rajčice, poslužene uz kremastu palentu, savršeno su jelo za hladne zimske dane u kojima čeznete za okusima domaće kuhinje.

ZIMSKE MESNE OKRUGLICE S PALENTOM

image
Alleko/Getty Images

UTORAK

Što je Badnjak bez bakalara? I mi se to pitamo u ove blagdanske dane. Idealno jelo za svečani blagdanski stol donosimo u izvedbi poznatog hrvatskog chefa.

BAKALAR NA NJOKE CHEFA HRVOJA ZIROJEVIĆA

image
Tom Dubravec/cropix/

SRIJEDA

Sočna punjena patka s mirisnim umakom od jabuke pravo je blagdansko remek-djelo. Običnu patku ovaj Božić učinite posebnom uz kiselkasto slatki umak koji savršeno paše uz finu pečenku.

PUNJENA PATKA S UMAKOM OD JABUKE

image
Getty Img/

ČETVRTAK

Ostaci od pečenke mogu se pretvoriti u jedno sasvim novo jelo. Iskoristite jučerašnji ručak kako biste napravili složenac od pečene patke, krumpira i gljiva upotpunjen hrskavom zlatnom koricom.

SLOŽENAC OD PEČENE PATKE

image
Tetiana_chudovska/Getty Images

PETAK

Ljubitelji slatkovodne ribe napokon će doći na svoje. Hrskavi prženi šaran klasično je jelo koje mnoge vraća u djetinjstvo, a savršeno se upotpunjuje s krumpir salatom.

PRŽENI ŠARAN

image
Zi3000/Getty Images

SUBOTA

Ako vam je dosta pečenja, savršen comfort food dolazi u obliku omiljenog američkog jela ‘mac and cheese‘. Sigurni smo da će svaki vaš zalogaj biti poput najtoplijeg zagrljaja.

MAKARONI SA SIROM I ŠPEKOM (MAC AND CHEESE)

image
Eurngkwan/Getty Images

NEDJELJA

Nedjelja je rezervirana za talijanski klasik. Osso Buco alla Milanese tradicionalno je talijansko jelo koje spaja sočno teleće meso, aromatične začine i bogati umak koji neće razočarati ni najzahtjevnije goste.

OSSO BUCCO ALLA MILANESE

image
Fotoatelie/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. prosinac 2024 10:02