Trebat će vam:
100 g heljdine kaše
2 srednja krumpira, narezana na kockice
200 g gljiva (šampinjoni, vrganji ili bukovače), narezane na ploške
2 mrkve, narezane na kolutiće
1 veća glavica luka, sitno nasjeckana
2 češnja češnjaka, protisnuta
2 žlice maslinovog ulja
1 lovorov list
1,5 l povrtnog temeljca ili vode
sol i papar prema ukusu
svježi peršin za posipanje
Priprema:
U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje. Dodajte nasjeckani luk i pirjajte na srednje jakoj vatri dok ne postane staklast. Umiješajte protisnuti češnjak i pirjajte još jednu minutu. Dodajte narezane gljive, mrkvu i krumpir. Pirjajte nekoliko minuta uz povremeno miješanje. Ulijte povrtni temeljac ili vodu i dodajte lovorov list. Kad juha zakuha, smanjite vatru i dodajte heljdinu kašu. Kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta dok heljda i povrće ne omekšaju. Posolite i popaprite prema ukusu. Maknite lovorov list prije posluživanja. Juhu pospite svježim nasjeckanim peršinom i po želji dodajte još malo maslinovog ulja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....