Jednostavno savršeni

Hrskavi i sočni, a nisu prženi u ulju: Pileći prutići koji nikad ne razočaraju, a odlični su i hladni

Donosimo vam provjerene savjete kako da vaše omiljeno jelo postane još ukusnije!

Topli ljetni dani pred nama idealni su za jednostavne, brze i lagane recepte, a neke od svojih omiljenih s nama je podijeliti te nas njima inspirirala i Ana Antunović, koje se mnogi sjećaju još iz popularnog televizijskog gastronatjecanju na kojemu je sudjelovala prije tri godine. Danas je Ana samostalna poduzetnica, ali se posvetila i kreiranju vlastitih recepata koje rado dijeli na društvenim mrežama pod profilom @kuhana_i_pecena.

Nakon što je s nama podijelila recept za pečeno pile s krumpirima toliko sočno i saftno da spada s kosti, pripremila nam je i jelo koje bi mnogi voljeli znati pripremiti, ali im nerijetko ne uspije, jer ne bude hrskavo i sočno kao što bi htjeli. Riječ je o malo drugačijem načinu pohanja piletine koje zahtijeva samo malo pažnje. No, uz dva vrlo važna koraka kod pripreme ovog jela, važna je i piletina koju birate, pa zato Ana bira proizvode isključivo jednog proizvođača.

image
Darko Tomaš/Cropix

"Kao dijete koje je odraslo na farmi, iznimno cijenim konstantnu kvalitetu mesa, pa je moj jedini izbor Međimursko pile jer to i dobijem u svakom pakiranju. I dok u zimskim mjesecima češće biram cijelo pile, koje se polagano peče u raznim varijantama, kad zatopli biram pileći file, prsa ili krilca jer su mi omiljeni u svim kombinacijama", govori nam Ana otkrivajući recept i dobre savjete za pripremu hrskavih pilećih prutića, što možete pogledati i u videu u nastavku.

PILEĆI PRUTIĆI U CORNFLAKESU IZ PEĆNICE S UMAKOM OD SENFA I MEDA

Trebat će vam:

500 g pilećih filea Međimursko pile
200 g cornflakesa
2 jaja
100 g brašna
sol, papar
3 žlice senfa
2 žlice meda
3 žlice majoneze (ili grčkog jogurta)

image
Darko Tomaš/Cropix

Priprema:

KORAK 1. Pileće filete narežite na prutiće, pa ih nauljite i posolite, pa ih obavezno ostavite malo da odstoje kako bi ih začin i ulje proželi.

image
Darko Tomaš/Cropix

KORAK 2. Pripremite tri posude: jednu s brašnom, drugu s razmućenim jajima, treću s usitnjenim cornflakesom. Pileće prutiće prvo umočite u brašno, zatim u jaja i dobro ocijedite, pa na kraju u cornflakes.

image
Darko Tomaš/Cropix
image
Darko Tomaš/Cropix
image
Darko Tomaš/Cropix

KORAK 3. Tako pripremljene pileće prutiće slažite na papir za pečenje u posudu u kojoj ćete ih peći. Pecite u pećnici na 180 °C oko 20 minuta ili dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.

image
Darko Tomaš/Cropix

KORAK 4. Za to vrijeme napravite umak od senfa, meda i majoneze ili grčkog jogurta. Jednostavno dobro pomiješajte sve sastojke i servirajte uz hrskave prutiće.

image
Darko Tomaš/Cropix
image
Darko Tomaš/Cropix
image
Darko Tomaš/Cropix

Ovako pripremljena piletina brzo je, jednostavno i ukusno jelo koje će ostati sočno čak i kad se ohladi. Jedino je bitno da obratite pažnju na dvije stvari. Prvo, da ostavite meso barem 20-ak minuta u soli i ulju prije nego što ga pripremite za pečenje. Drugo, da ocijedite višak jaja kako bi cornflakes dobro prionuo uz meso.

image
Darko Tomaš/Cropix

SAVJET VIŠE! Premda će se meso brže ispeći uz strujanje vrućeg zraka, dobar stari način - paljenje gornjeg i donjeg grijača - kod ovog je jela puno bolja opcija.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i Perutnine Ptuj - PIPO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. srpanj 2024 11:26