I super izgledaju

Imamo recept za slane muffine za koje će vas svi tražiti recept koliko su dobri

 Alleko/Getty Images/istockphoto
Rade se od lisnatog tijesta i špinata, pa su odlična opcija kako za ručak, tako i za međuobrok, a servirati ih možete i na bilo kojem druženju

Priprema: 20 minuta • Pečenje: 30 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

  • 2 pakiranja lisnatog tijesta
  • 400 g ricotte
  • 300 g špinata
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 jaje za nadjev
  • 1 šaka svježeg kopra ili peršina
  • 1 jaje za premazivanje
  • orasi
  • maslinovo ulje
  • sol i papar

Priprema:

Špinat operite i nasjeckajte.

Maslinovo ulje zagrijte u velikoj tavi, dodajte cijeli očišćeni režanj češnjaka, a potom i špinat. Pirjajte dok ne povene pa maknite s vatre.

U posebnoj posudi pomiješajte ricottu, sol, papar, sitno sjeckano svježe začinsko bilje i jedno jaje.

Dodajte ohlađeni špinat, pečeni češnjak koji ste sitno nasjeckali i dobro pomiješajte.

Lisnato tijesto režite na jednake kvadrate i stavite u kalup za muffine koji ste najprije premazali maslacem. Na tijesto dodajte nadjev tako da ga krajevima tijesta možete pokriti s gornje strane. U sredinu dodajte orah.

Premažite jajem i pecite na 200 stupnjeva 30-ak minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 11:34