Priprema: 20 minuta • Pečenje: 30 minuta • Porcija: 4
Trebat će vam:
- 2 pakiranja lisnatog tijesta
- 400 g ricotte
- 300 g špinata
- 1 režanj češnjaka
- 1 jaje za nadjev
- 1 šaka svježeg kopra ili peršina
- 1 jaje za premazivanje
- orasi
- maslinovo ulje
- sol i papar
Priprema:
Špinat operite i nasjeckajte.
Maslinovo ulje zagrijte u velikoj tavi, dodajte cijeli očišćeni režanj češnjaka, a potom i špinat. Pirjajte dok ne povene pa maknite s vatre.
U posebnoj posudi pomiješajte ricottu, sol, papar, sitno sjeckano svježe začinsko bilje i jedno jaje.
Dodajte ohlađeni špinat, pečeni češnjak koji ste sitno nasjeckali i dobro pomiješajte.
Lisnato tijesto režite na jednake kvadrate i stavite u kalup za muffine koji ste najprije premazali maslacem. Na tijesto dodajte nadjev tako da ga krajevima tijesta možete pokriti s gornje strane. U sredinu dodajte orah.
Premažite jajem i pecite na 200 stupnjeva 30-ak minuta.