Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 30 minuta • Porcija: 2-3
Trebat će vam:
1 luk
2 mrkve
1 srednji batat
1 srednja tikvica
1 lovorov list
1 konzerva slanutka ili kuhani slanutak
1 žličica timijana
2 žličice crvene mljevene paprike
sol i papar
maslinovo ulje
Priprema:
Na maslinovu ulju pirjajte luk pa, kad dobije boju, dodajte i sitno sjeckanu mrkvu. Dodajte zatim batat, crvenu papriku, timijan, sol i papar pa vodu ili povrtni temeljac toliko da prekrije sve sastojke. Dodajte i lovorov list. Nakon što je batat omekšao, dodajte slanutak i još tekućine, a zatim ubacite i tikvice koje ste gulilicom za krumpir narezali u tanke rezance. Pustite da se kuha još 10-ak minuta, maknite s vatre i poslužite uz krišku kruha ili samostalno.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....