KAKO SLASNO!

Kad se ne možete odlučiti biste li pizzu ili omiljenu tjesteninu, napravite ovo jelo

 Pavlobaliukh/Getty Images
Kada kažemo pizza inspirirna carbonarom, dodatan opis, vjerujemo, uopće nije potreban...

Trebat će vam:

250 g brašna

1 žličica suhog kvasca

150 ml tople vode

1/2 žličice soli

1 žlica maslinovog ulja

Za nadjev:

100 ml vrhnja za kuhanje

3 jaja

100 g mozzarelle, naribane

50 g parmezana, naribanog

100 g pancete ili slanine

1 češanj češnjaka, nasjeckan

sol i papar po ukusu

svježi peršin za ukrašavanje

Priprema:

U zdjelu stavite brašno, kvasac, sol i maslinovo ulje. Postupno dodajte toplu vodu i zamijesite glatko tijesto. Pokrijte i ostavite da se diže 30 minuta. U zdjelici pomiješajte vrhnje, jedno jaje, sol i papar. U tavi zagrijte malo maslinovog ulja i pržite pancetu dvije-tri minute dok ne postane hrskava. Dodajte češnjak i pržite još 30 sekundi. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Razvaljajte tijesto na tanki krug i stavite na lim obložen papirom za pečenje. Premažite tijesto pripremljenim umakom od vrhnja i jajeta. Posipajte mozzarellu i parmezan ravnomjerno po površini. Dodajte prženu pancetu i češnjak. Razbijte jaje (ili dva) na sredinu pizze, pazeći da žumanjak ostane cijel. Pecite pizzu 12-15 minuta dok tijesto ne postane zlatno smeđe, sir se otopi, a žumanjak ostane lagano tekuć (po želji ga možete peći malo kraće za mekši žumanjak).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2024 08:42