Trebat će vam:
250 g brašna
1 žličica suhog kvasca
150 ml tople vode
1/2 žličice soli
1 žlica maslinovog ulja
Za nadjev:
100 ml vrhnja za kuhanje
3 jaja
100 g mozzarelle, naribane
50 g parmezana, naribanog
100 g pancete ili slanine
1 češanj češnjaka, nasjeckan
sol i papar po ukusu
svježi peršin za ukrašavanje
Priprema:
U zdjelu stavite brašno, kvasac, sol i maslinovo ulje. Postupno dodajte toplu vodu i zamijesite glatko tijesto. Pokrijte i ostavite da se diže 30 minuta. U zdjelici pomiješajte vrhnje, jedno jaje, sol i papar. U tavi zagrijte malo maslinovog ulja i pržite pancetu dvije-tri minute dok ne postane hrskava. Dodajte češnjak i pržite još 30 sekundi. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Razvaljajte tijesto na tanki krug i stavite na lim obložen papirom za pečenje. Premažite tijesto pripremljenim umakom od vrhnja i jajeta. Posipajte mozzarellu i parmezan ravnomjerno po površini. Dodajte prženu pancetu i češnjak. Razbijte jaje (ili dva) na sredinu pizze, pazeći da žumanjak ostane cijel. Pecite pizzu 12-15 minuta dok tijesto ne postane zlatno smeđe, sir se otopi, a žumanjak ostane lagano tekuć (po želji ga možete peći malo kraće za mekši žumanjak).
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....