NE PROPUSTITE

Sarma, odojak, rižoto, sushi: po posljednji put ove godine na tržnici Dolac kuhaju neki od naših najboljih chefova

 Sasa Drobac/
Ovaj petak na Dolac dolaze Dubravkin put i chef Roko Nikolić te Pigeria Gudin i Sexy Cow iz Splita

Nakon održanih 30 PLACe marketa, popularnog street food projekta, ovaj petak na Dolcu u Zagrebu, od 18 sati, održava se posljednje ovogodišnje blagdansko druženje. Za kraj godine na najpoznatiju zagrebačku tržnicu dolaze i kuhaju neka od najpoznatijih imena naše gastronomske scene.

image
Ustupljena Fotografija/

Tu je ekipa iz Dubravkinog puta, drugog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom, nakon Noela koji je također redovan izlagač na Place marketu, koja stiže predvođena chefom Tiborom Valinčićem. Pripremat će odojak i sarmu, odnosno trgani odojak u sourdough focacciji uz pesto od pistacija i badema, jabuku kuhanu u smeđem maslacu te creme fraiche. Njihova sarma je zapravo šiš-sarma iz kamado roštilja, s kremom od kulena crne slavonske svinje i espumom, a tu je i slatka spicy apple carrot caramela, odnosno biskvit od badema i mrkve, karamela, krema od jabuka i bijela čokolada. Uz to, posluživat će se i vrući koktel na bazi pelina i lješnjaka.

image
Sasa Drobac/

Chef Roko Nikolić dijelit će štand sa svojim prijateljima iz Splita, Pigeriom Gudin, koja je napravila pravu malu revoluciju na Pazaru u Splitu svojim jelima od svinje. Nikolić će pripremati Scotch Egg – kuhano jaje umotano u meso kobasice, obloženo krušnim mrvicama.

Na ovom izdanju Place Marketa pojavit će se i ekipa iz Sexy Cow, popularnog street food lokala u Splitu koji je već jednom gostovao u Zagrebu i za čije su ručno rađene wrapove Zagrepčani čekali u redovima. Tu je i po prvi puta štand artisan proizvoda od kave WellBean World, koji će nuditi brojne slastice i koktele bazirane na kavi.

image
Sasa Drobac/

Osim navedenih, tu su i neki, posjetiteljima Place Marketa već poznati specijaliteti – odležani steakovi iz Meat the Kinga, tjestenina u kolutu parmezana iz Al Dentea, Pad Thai iz Thai Thaija, gulaš od divljači i crni rižoto od chefa Vedrana Stojanca iz Oui chefa, sushi, tempura kozice i gyoze iz SoHo sushija...

image
Sasa Drobac/

Uz hranu, tu su topli kokteli, kuhano vino, kuhani gin i drugi topli blagdanski miksevi. Za atmosferu će biti zadužen DJ MM, a za one kojima će i dalje biti zima, tu će biti Iggy štand koji će prodavati mekane šalove i kapove idealne za blagdanske poklone. Dobro je dodati i da, nakon ovog, novo Place Market druženje zakazano je tek za proljeće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2024 08:42