JEDNOSTAVNIJE

Kada vam se ne stoji za štednjakom, a baš volite punjene paprike, napravite ih i ubacite u pećnicu

 Silvia Nd/Getty Images
Prije toga, dakako, upalite klimu i dobro rashladite kuhinju

Trebat će vam:

500 g junetine ili miješanog mljevenog mesa

10-ak manjih ili 6-7 većih paprika

1 manji luk

2 režnja češnjaka

2 žličice crvene paprike

1 žličica soli

papar

1 šaka svježeg peršina

1 jaje

1 l umaka od rajčice

prstohvat šećera

malo timijana

Priprema:

Paprike očistite od koštica. Napravite smjesu od mljevenog mesa, sitno sjeckanog luka, češnjaka, crvene paprike, soli, papra, sitno sjeckanog svježeg peršina i jaja. Prema potrebi, dodajte i krušne mrvice. U većoj posudi zagrijte umak od rajčice. Začinite ga soli, šećerom i paprom, dodajte timijan i druge začine prema želji. U posudu za pečenje prebacite umak, dodajte paprike, prekrijte folijom ili poklopite poklopcem i ubacite u pećnicu na 180 stupnjeva na sat vremena. Poslužite uz prilog prema želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. srpanj 2024 07:23