Keksi s kavom i prženim lješnjacima

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 150 g maslaca
  • 2 jaja
  • 150 g šećera u prahu
  • 2 žlice jake kave
  • 30 g oštrog brašna
  • 60 g prženih lješnjaka
  • naribana korica limuna

Priprema

1. korak

Maslac pustite na sobnoj temperaturi da omekša pa ga još malo promiješajte i “gnječite” rukama zajedno s brašnom. Dodajte jaja, šećer, kavu i limunovu koricu i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

2. korak

Smjesom napunite špricu za oblikovanje kolača, odaberite oblik i radite kekse na prethodno masnom limu, s međusobnim razmakom od 5 cm. Kekse posipajte komadićima prženih lješnjaka i pecite u pećnici od 12 – 15 minuta na temperaturi od 180º C.

Izvor naslovne fotografije: Foto

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. prosinac 2024 20:36