Trebat će vam:
2 manje ili jedna veća glavica cvjetače
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice maslaca
2 žlice brašna
400 ml toplog mlijeka
prstohvat muškatnog oraščića
5 žlica krušnih mrvica
100 g ribanog sira
sol, papar
Priprema:
Glavicu cvjetače usitnite na manje komadiće, začinite je soli i paprom, dodajte maslinovo ulje i ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva na 10 minuta. Za to vrijeme, u dubljoj posudi otopite maslac, dodajte brašno i miješajte dok se ne stvori gusta smjesa. Polako, neprestano miješajući dodajte mlijeko. Trebali biste dobiti gusti umak. Začinite ga soli, paprom i muškatnim oraščićem. Umiješajte polovicu sira. Cvjetaču prebacite u vatrostalnu posudu, prelijte dobivenim umakom i pospite ostatkom sira i krušnim mrvicama. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju. Poslužite uz salatu.
CVJETAČA + SIR
Kremasta cvjetača iz pećnice genijalan je prilog ili lagano i jednostavno glavno jelo
Cvjetaču pripremljenu na ovaj način možete poslužiti uz komad dobrog mesa ili kao glavno jelo uz omiljenu salatu
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?