Trebat će vam:
200 grama suhog slanutka
1 manji ili pola velikog luka
1 šaka svježeg peršina
1 šaka svježeg korijandra prema želji
3 režnja češnjaka
1 žličica kumina
sol i papar
Za lepinje:
250 g brašna
prstohvat šećera
1 žličica soli
1 žličica suhog kvasca
160 ml tople vode
1 žlica maslinova ulja
Priprema:
U multipraktik najprije ubacite slanutak koji ste namakali u vodi preko noći. Blendajte ga dok ne dobijete vlažne mrvice, a potom dodajte ostatak sastojaka i usitnite. Oblikujte kuglice. Ako vam je smjesa previše vlažna, dodati možete dvije žlice slanutkova brašna. Kuglice pržite u dubokom ulju. Pita kruh napravite tako da u zdjeli najprije pomiješate brašno, kvasac i šećer. Dodajte vodu i žlicu maslinova ulja pa napravite tijesto. Negdje na pola miješenja dodajte i sol. Mijesite dok ne dobijete glatku loptu. Premažite s malo ulja i pustite da se diže barem sat vremena. Potom podijelite tijesto na jednake loptice. Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. Nakon 10-ak minuta svaku kuglicu prstima oblikujte u disk. Ako ne možete, poslužite se valjkom ili pustite da tijesto još malo stoji. Pustite da diskovi stoje 20-ak minuta, a zatim ih ubacite u pećnicu i pecite 10-ak minuta dok se ne napušu i poprime boju. Falafel poslužite uz umak i salatu u pita kruščićima.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....