Trebat će vam:
1 kg sipe 30 dag riže 2 veća luka 4-5 režnjeva češnjaka 2 jušne žlica svježeg narezanog peršinova lista 3 dl maslinova ulja 3 dl bijelog vina 1 dl prošeka 2-3 lista lovora malo ružmarina 3-4 velike zrele rajčice ili pelati 1 jušna žlica maslaca |
Na pola maslinova ulja pirja se luk, češnjak, sipa rezana na komade (kojoj ste prethodno kod čišćenja izvadili i sačuvali crnilo) pa nakon nekoliko minuta doda vino, prošek, usitnjena rajčica, lovor i ružmarin (koje ćete kasnije ukloniti). Još se malo pirja dok se tekućina malo ne reducira pa doda riža (prethodno obarena da izađe škrob) i crnilo sipe. Pri kraju, kad je riža gotova, doda se malo maslaca i preostalo ulje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....