SPREMITE OVAJ RECEPT

Kuhanu ciklu punjenu gorgonzolom poslužite kao predjelo pa oduševite baš sve za stolom

 Berislava Picek/Cropix/
Kombinacija cikle, svježeg sira, gorgonzole, pinjola i peršina bit će sjajan uvod u čitav niz slasnih mesnih jela

Trebat će vam:

500 g svježe cikle

100 g sira gorgonzole

100 g svježeg kravljeg sira

dvije žlice maslinova ulja

žlica sjeckanog peršina

100 g tostiranih pinjola

sol

prstohvat mljevenog čilija

Priprema:

Svježu ciklu dobro operite, stavite u dublju posudu, ulijte hladnu vodu do vrha i stavite kuhati na laganu vatru. Ciklu kuhajte oko sat vremena, dok ne omekša. Maknite s vatre i pustite da se ohladi u vodi u kojoj se kuhala. Ohlađenu ciklu ogulite i narežite na tanke šnite. U posudu stavite kravlji sir i promiješajte. Dodajte na sitno narezanu gorgonzolu, začine, maslinovo ulje te nasjeckan peršin. Sve sjedinite. Pinjole tostirajte na laganoj vatri. Dodajte smjesi od sira. Na polovicu narezane cikle stavite nadjev, preklopite drugom polovicom cikle. Formirajte zalogaje.

image
Berislava Picek/Cropix/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 00:38