NOVI RECEPTI

LEFTOVER PARTY: Piletina s rižom i povrćem

Ostaci bolji od glavnog jela!
200 g ostataka piletine po želji
1-2 mlada luka
200 g shiitake gljiva ili šampinjona
3 mrkve
1 manja zdjelica narezanog kineskog kupusa
1 žličica naribanog đumbira
soja sos
sezamovo ulje
1 žlica sezama
riža

Ugrijati wok sa sezamovim uljem. Prvo ubaciti narezanu mrkvu, dodati zatim gljive, pržiti uz stalno miješanje kuhinjskom hvataljkom kojom ćete prevrtati povrće, dodajte đumbir te mladi luk. Pržiti dok povrće blago ne uvene, ali neka zadrži hrskavost. Na kraju dodati soja sos, izrezanu piletinu i tostirane sezamove sjemenke. Rižu skuhajte i dodajte u wok, promiješajte i poslužite sa štapićima, bit će zabavnije jesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 04:30