Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 130 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- teleća koljenica s malo više mesa
- 2 svinjska repa s kostima do kralježnice
- 100 g maslaca
- 100 g oraha
- 1,2 kg ukiseljenog miješanog povrća
- 100 g hrena
- 1,5 kg pilećeg temeljca
- *za kiseljenje:
- 2 l litre bijelog vinskog octa,
- 1 litra vode
- 60 g soli (2 posto soli na cijelu salamuru)
- lovor, anis, komorač, peperoncini, majčina dušica, sjemenke gorušice, kim, šećer
Priprema
1. korak
Ako sami kiselite zimnicu potrebno vam je bijelo vino, voda začini i mirodije po volji kao što su. Sve zajedno zakuhajte do gotovo kipućeg (ne smije prokuhati) te prelijte preko povrća koje ste složili u u teglicu. Poklopite i pasterizirajte teglice u pećnici 1 sat na 85 stupnjeva.
2. korak
Pripremljeno meso ostavite na sobnoj temperaturi pola sata te ga potom blanširajte nekoliko minuta u kipućoj vodi, a zatim ga stavite kuhati u lonac s pilećim temeljcem. Teleću koljenicu možete staviti kuhati i 15 minuta prije ostalog mesa. Kuhajte oko 1 sat i 45 minuta na laganoj vatri (bez ključanja).
3. korak
Po želji, u istom loncu možete skuhati i povrće koje u tom slučaju ubacite u lonac pred kraj kuhanja jer mu ne treba dulje od 30 minuta. Maslac koji je omekšao na sobnoj temperaturi izmiješajte sa kosanim orasima, solju i paprom. Prije serviranja pospite sve krupnom morskom soli i naribanim hrenom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....