ZASITNO I NA ŽLICU

Malo drugačije varivo od kelja! Danas ga kuhamo s kobasicama i ječmom

fotografija je simbolična

 Juri Cecchetto/Getty Images
Umjesto klasičnog variva, razmislite o tome da skuhate ovu gustu, zasitnu varijantu s keljom, ječmom i kobasicom

Trebat će vam:

150 g ječma (namočenog)

1 luk

2 mrkve

1 manji komad celera

1-2 kobasice

malo slanine

1 glavica kelja

sol i papar

crvena mljevena paprika

lovorov list

voda ili temeljac

ulje

Priprema:

Na ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Kada poprimi boju, dodajte sjeckanu mrkvu, celer i komadiće kobasice. Dodajte i slaninu pa sve zajedno dobro promiješajte. Dodajte začine, namočeni ječam pa sve podlijte vodom ili temeljcem, i kuhajte 20-ak minuta ili dok mrkva ne omekša. Dodajte potom nasjeckanu cijelu glavicu kelja i kuhajte dok ne povene. Dodatno začinite prema želji, ugasite vatru i poslužite toplo uz krišku kruha ili samostalno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 14:33