Trebat će vam:
2 žlice maslinovog ulja
1 luk, nasjeckan
2 češnja češnjaka, nasjeckana
1 žličica mljevene paprike
1 žličica kumina
500 g batata, oguljenog i narezanog na kockice
150 g leće
1 l povrtnog temeljca
200 ml kokosovog mlijeka (opcionalno)
sol i papar po ukusu
svježi peršin za ukrašavanje
Priprema:
U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte luk i pirjajte tri-četiri minute dok ne omekša. Dodajte češnjak, papriku i kumin te pirjajte još jednu minutu dok ne zamiriše. Umiješajte kockice batata i leću. Prelijte povrtnim temeljcem i pustite da zavrije. Smanjite vatru i kuhajte 20-25 minuta dok batat i leća ne omekšaju. Štapnim mikserom izmiksajte juhu do kremaste konzistencije ili ostavite nekoliko komadića za teksturu. Umiješajte kokosovo mlijeko, ako ga koristite, i začinite solju i paprom po ukusu. Poslužite toplo, ukrašeno svježim peršinom, uz krišku kruha ili tost.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....