ŠTO KUHATI?

Malo drugačiji ručak na žlicu: danas radimo kremasto varivo s batatom

 Alleko/Getty Images/istockphoto
Prije nego krenete s kuhanjem, u posudi možete zapeći kockice piletine pa je, kada ste u lonac dodali sve ostale sastojke, vratiti i napraviti još bogatije varivo

Trebat će vam:

2 žlice maslinovog ulja

1 luk, nasjeckan

2 češnja češnjaka, nasjeckana

1 žličica mljevene paprike

1 žličica kumina

500 g batata, oguljenog i narezanog na kockice

150 g leće

1 l povrtnog temeljca

200 ml kokosovog mlijeka (opcionalno)

sol i papar po ukusu

svježi peršin za ukrašavanje

Priprema:

U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte luk i pirjajte tri-četiri minute dok ne omekša. Dodajte češnjak, papriku i kumin te pirjajte još jednu minutu dok ne zamiriše. Umiješajte kockice batata i leću. Prelijte povrtnim temeljcem i pustite da zavrije. Smanjite vatru i kuhajte 20-25 minuta dok batat i leća ne omekšaju. Štapnim mikserom izmiksajte juhu do kremaste konzistencije ili ostavite nekoliko komadića za teksturu. Umiješajte kokosovo mlijeko, ako ga koristite, i začinite solju i paprom po ukusu. Poslužite toplo, ukrašeno svježim peršinom, uz krišku kruha ili tost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2024 10:52