Trebat će vam:
500 g svinjskih odrezaka
2 žlice brašna
1 luk
1 mrkva
1 paprika
1 rajčica
1 lovorov list
Prstohvat kurkume
1 žličica mljevene crvene paprike
20 g maslaca
Sol i papar
Ulje
Priprema:
Odreske najprije uvaljajte u brašno, a zatim ih dobro zapecite sa svih strana na vrućem ulju. Izvadite ih iz tave pa na istu masnoću dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte. Silikonskom špatulom ili drvenom kuhačom lagano sastružite brašno s dna tave. Ostatak povrća također nasjeckajte sitno pa dodajte redom, najprije mrkvu, zatim papriku i na kraju rajčicu. Pirjajte, i kada ponestane tekućine iz povrća, dodajte malo temeljca ili vode. Ubacite lovorov list, kurkumu, mljevenu papriku i začinite soli i paprom. Vratite meso i pustite da se krčka dok povrće ne omekša. Ako vam ponestane tekućine, dodajte je naknadno. Na kraju meso ponovno izvadite, a povrće prebacite u blender ili ga u umak pretvorite štapnim mikserom. Dodajte još tekućine ako je potrebno. Vratite ga u tavu, ubacite kockicu maslaca, vratite meso i krčkajte još 2-3 minute pa poslužite uz rižu.