BRZO, A UKUSNO

Napravite svinjske odreske u umaku od povrća za jednostavan nedjeljni ili ručak usred tjedna

 Bogdanhoda/
Trebat će vam samo sezonsko povrće i meso, a dok se glavno jelo krčka, za prilog napravite njoke, pire krumpir ili jednostavnu rižu

Trebat će vam:

500 g svinjskih odrezaka

2 žlice brašna

1 luk

1 mrkva

1 paprika

1 rajčica

1 lovorov list

Prstohvat kurkume

1 žličica mljevene crvene paprike

20 g maslaca

Sol i papar

Ulje

Priprema:

Odreske najprije uvaljajte u brašno, a zatim ih dobro zapecite sa svih strana na vrućem ulju. Izvadite ih iz tave pa na istu masnoću dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte. Silikonskom špatulom ili drvenom kuhačom lagano sastružite brašno s dna tave. Ostatak povrća također nasjeckajte sitno pa dodajte redom, najprije mrkvu, zatim papriku i na kraju rajčicu. Pirjajte, i kada ponestane tekućine iz povrća, dodajte malo temeljca ili vode. Ubacite lovorov list, kurkumu, mljevenu papriku i začinite soli i paprom. Vratite meso i pustite da se krčka dok povrće ne omekša. Ako vam ponestane tekućine, dodajte je naknadno. Na kraju meso ponovno izvadite, a povrće prebacite u blender ili ga u umak pretvorite štapnim mikserom. Dodajte još tekućine ako je potrebno. Vratite ga u tavu, ubacite kockicu maslaca, vratite meso i krčkajte još 2-3 minute pa poslužite uz rižu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:49