Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 30 minuta • Porcija: 4
Trebat će vam:
1 kg lignji
200 g brašna
korica jednog limuna
sol i papar
pecivo
umaci po želji
povrće po želji (sitno sjeckana rajčica, krastavci i zelena salata)
limun za posluživanje
Priprema:
Lignje narežite na kolutiće. U tanjur stavite brašno koje ste pomiješali s malo limunove korice, soli i paprom. U brašno uvaljajte lignje i pržite ih u dobro zagrijanom ulju. Dok ih pržite, pripremite umake uz koje ćete ih poslužiti. To može biti umak na bazi jogurta, majoneza, tartar ili neki drugi, po želji. Pecivo kratko tostirajte, premažite umakom, dodajte lignje i povrće po želji te poslužite još toplo s kriškom limuna.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....