Nakon što smo božićni ručak priveli kraju, dio ostataka pojeli za večeru, a ostatak spremili u hladnjak, vrijeme je da smislimo kako ih na što bolji način iskoristiti danas. U nastavku ostavljamo nekoliko dobrih ideja, poput lazanja od ostataka patke, složenca od mlinaca, lažnog bureka s ostacima purice ili piletine i pečenog, toplog kolača od ostatka makovnjače ili panettonea.
LAZANJE OD OSTATAKA PATKE
Ostatke pečene patke (a može i purice) pretvorite u brzinski ragu, a zatim ih spojite s domaćom ili kupovnom tjesteninom te kremastim bešamel umakom. Dodajte i sir po želji pa najdražima za stolom poslužite sasvim novo, još slasnije jelo.
MLINCI U SLOŽENAC
Na isti način na koji radite lazanje, samo još jednostavnije, napraviti možete i složenac od mlinaca. Meso od pečenja kratko obradite i pretvorite u gusti umak te ga stavite na prvi sloj mlinaca. Dodajte bešamel umak, a zatim na drugi sloj dodajte i blanširanu blitvu ili špinat. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke i uživajte u malo drugačijem, a ludo ukusnom ručku.
ŠTO KAŽETE NA PITU?
Dobra ideja bit će i jednostavna pita nalik na onu pastirsku. Bez obzira na to koje meso od pečenja vam je ostalo, u ovom će kombinaciji funkcionirati dobro. Sve što trebate napraviti je ostatke usitniti, a zatim ih umiješati u kombinaciju luka, koncentrata rajčice, umaka od rajčice i začina. Spojite ih s pire krumpirom koji ste tek napravili, a zatim sve ubacite u pećnicu i pecite dok ne poprimi lijepu, zlatnu boju.
LAŽNI BUREK S MESOM OD PEČENJA
Puricu ili piletinu možete upakirati i u lažni burek. Sve što vam treba su kore za savijače, luk, pečena piletina ili puretina, sir, maslac i temeljac. Na kraju, pred samo posluživanje, ovom slasnom jelu dodajte i čašu jogurta. Bit će još bolji.
MAKOVNJAČA ILI PANETTONE U TOPLI, SLATKI ZALOGAJ
U slučaju da vam je ostalo makovnjače, orahnjače, panettonea ili drugog slatkog kruha, a ne želite ga više jesti takvog kakav je, razmislite da napravite topli desert po receptu Bojane Bukvić. Trebat će vam tek nekoliko sastojaka i pećnica, a dobit ćete sasvim drugačiju, bogatu i aromatičnu slasticu koje će se tražiti porcija više.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....