Tjedan započinjemo jednostavnim muffinima od slanine i povrća koje uvijek možete spremiti u hladnjak pa u njima uživati kroz cijeli tjedan, a zatim nastavljamo pravim zimskim jelima - kobasicama u umaku od karameliziranog luka i chili con carne. Na meniju je i shakshuka, a radimo i špagete s tunjevinom, pitu od piletine i povrća i, najslađe za kraj, pašticadu. Svi recepti čekaju vas u nastavku.
PONEDJELJAK
Kada vam zatreba jednostavan i brz recept za isto takvo jelo, posebice za ono koje vrlo lako možete ponijeti i na posao ili u njemu uživati više dana, ovaj za muffine od slanine, brokule, sira i jaja mogao bi vam baš dobro doći.
MUFFINI OD SLANINE, BROKULE, SIRA I JAJA
UTORAK
Prosinac je idealno vrijeme za uživanje u jelima s kobasicama, a u varijanti s karameliziranim lukom možda ih još niste probali, a trebali biste. Za pripremu vam neće trebati baš nikakvi posebni sastojci, a dok se kuha, pripremiti možete i salatu od, primjerice, kiselog kupusa.
KOBASICE U UMAKU OD KARAMELIZIRANOG LUKA
SRIJEDA
Kada vam se jede nešto na žlicu, a da je dovoljno zasitno, chili con carne mogao bi biti dobar odabir. Najbolje od svega, ovo jelo idućeg dana možete zagrijati, reducirati pa iskoristiti kao nadjev za tortilje.
ČETVRTAK
Jaja u umaku od rajčice još su jedna brzinska opcija za zasitan ručak koji će biti gotov u 20-ak minuta, a svima za stolom će se svidjeti. Kada radite ovo jelo, samo se pobrinite da pri ruci imate dobar kruh kojim ćete pokupiti meki žumanjak i umak s dna posude.
PETAK
Kada je napravljena kako treba, tjestenina s tunjevinom može biti baš dobar ručak. Ovog puta dodajte joj i crne masline, a u kombinaciju uvijek možete ubaciti i kapare, inćune, mladi luk...
ŠPAGETI S TUNJEVINOM I CRNIM MASLINAMA
SUBOTA
Skuhajte gusti umak od piletine i povrća pa ga prekrijte lisnatim tijestom i sve zajedno ubacite u pećnicu. Dobit ćete finu pitu koja može biti itekako dobar comfort food na hladne zimske dane.
NEDJELJA
Dobra pašticada uvijek je dobrodošla na svakom stolu. U nastavku vam ostavljamo provjereni recept i toplo savjetujemo da je poslužite uz zdjelu omiljene salate.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....