Brzi prilog

Osim što ih možete jesti sirove i složene na salatu, rotkvice su odlične i pečene u pećnici

 istockphoto
Kako biste malo zagolicali maštu svojih gostiju i iznenadili ih novim okusima, ubacite poznato korjenasto povrće u pećnicu

Trebat će vam:

2 vezice rotkvica
1 žlica maslaca
3 režnja češnjaka
začinsko bilje prema želji
sol i papar

Pećnicu zagrijte na 200 °C. Rotkvice očistite i prerežite ih na pola. U tavi najprije otopite maslac, dodajte sol i papar pa ubacite i rotkvice te ih lagano zapecite sa svih strana. Na kraju dodajte cijele režnjeve češnjaka, prebacite u pećnicu i pecite oko 20 minuta. Na pola pečenja bilo bi dobro preokrenuti rotkvice kako bi se zapekle sa svih strana. Na kraju ih pospite začinskim biljem prema želji.

image
istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. prosinac 2024 07:49