Recept za zapamtiti

Ova slasna punjena pogača uzet će vam nešto više vremena, ali vrijedi truda

 Oksanakiian/Getty Images/istockphoto
Ovo je jedan od onih recepata za koji ćete voljeti da vam je "na vidiku" u svakoj prigodi, jednom kad ga probate znati ćete zašto

Priprema: 2 sata • Pečenje: 50 minuta • Porcija: 4

Sastojci:

  • 500 g glatkog brašna (tip 550 ili 00)
  • 300 ml tople vode
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica soli
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 200 g mozzarelle
  • 100 g kobasice ili šunke
  • 1 veći krumpir
  • krupna sol
  • sitna sol za tijesto
  • ružmarin

Priprema:

U veću posudu stavite brašno, odvojite jednu žlicu i pomiješajte je s toplom vodom. Toj mješavini dodajte kvasac i šećer pa pustite da stoji na toplom i diže se 15-ak minuta. Kad se zapjenilo, dodajte mješavinu brašna i zamijesite tijesto.

Kad se sastojci povežu, dodajte sol i 3 žlice maslinova ulja. Tijesto mijesite 10-ak minuta. Podijelite ga na dva dijela i prvi stavite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje, a drugi ostavite u posudi u kojoj ste mijesili. Oba tijesta premažite maslinovim uljem, prekrijte prozirnom folijom i pustite da se dižu sat vremena.

Nakon toga na tijesto koje je u posudi za pečenje rasporedite mozzarellu i kobasicu ili šunku. Prekrijte drugom polovicom tijesta, zatvorite rubove i pustite da se diže još 30-ak minuta na toplom. Nakon toga pogaču još jednom dobro premažite maslinovim uljem i po vrhu rasporedite tanko narezani krumpir i ružmarin. Pospite krupnom soli i pecite 60 minuta na 200 °C.

Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 15:01