Trebat će vam:
1 luk
1 manja mrkva
2 svježe paprike
1 konzerva graha
1 konzerva kukuruza
1 manji čili
3 žlice svježeg peršina
2 žlice pelata
1 žlličica kumina
1 žličica crvene paprike
1 limun
Voda ili temeljac
Sol, papar
Ulje
Priprema:
Povrće operite i nasjeckajte na sitno. Na malo maslinova ulja najprije pirjajte luk dok ne omekša, a zatim dodajte i mrkvu. Pustite da poprimi boju pa dodajte i papriku. Kratko pirjajte, dodajte 100 ml vode ili temeljca, dodajte i žličicu crvene paprike, kumin i pelate. Tekućina bi trebala prekriti sastojke pa po potrebi svakako dodajte još vode. Pirjajte oko 20 minuta, a zatim dodajte grah koji ste najprije oprali te kukuruz. Promiješajte i pustite da se krčka još pet minuta, a zatim pospite s sjeckanim peršinom i čili papričicom i poslužite uz rižu te pokapajte limunovim sokom.
BRZI RUČAK
Ovaj kremasti grah s korjenastim povrćem i kukuruzom najbolje se slaže uz rižu
Grah može biti ukusan i bez mesa! Dodajte mu korjenasto povrće i kukuruz, a za kompletan obrok, poslužite ga uz rižu
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....